top of page

'De consequenties van online lessen: nu heb ik een 4 voor wiskunde'

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer helemaal open. "Veel scholieren misten perspectief en liepen een achterstand op. Het is echt een ontzettende opluchting," zegt een blije voorzitter van het LAKS, Pieter Lossie. Uit een peiling die het LAKS hield blijkt dat scholieren hierop zaten te wachten, 69 procent zei dat ze willen dat de scholen weer volledig opengaan.

Dat leerlingen weer volledig naar school willen, kan samenhangen met het feit dat het online onderwijs voor lang niet iedereen een succes was. Uit een rondgang van NOS Stories onder 3000 leerlingen blijkt dat 38 procent van de ondervraagden denkt dat ze door de online lessen een leerachterstand hebben opgelopen.

Want goed blijven opletten tijdens de online les bleek een uitdaging. Dat merkte bijvoorbeeld Madeleine uit 4 havo. "Ik startte de online les op mijn telefoon en ging ondertussen wat anders doen op mijn laptop, zoals gamen." Madeleine was niet de enige. 86 procent van de scholieren gaf bij de rondgang van NOS Stories aan weleens langer dan tien minuten iets anders te doen, 49 procent zei dit heel vaak te doen.

"Als niemand controleert of je echt bezig bent, is het veel makkelijker om iets anders te gaan doen", aldus Madeleine. De consequenties had ze toen nog niet direct door. "Die zie ik pas nu ik een 4 heb gehaald voor wiskunde."


Bron: NOS.

https://nos.nl/artikel/2338165-de-consequenties-van-online-lessen-nu-heb-ik-een-4-voor-wiskunde.html

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page